Cjelokupno bogato iskustvo kompanije Caprari u pumpanju otpadnih voda uloženo je u razvoj nove K-Kompact serije elektropumpi za komunalne i industrijske primjene u tretiranju otpadnih voda.

K-Kompact pumpe su dizajnirane prateći mnoga inovativna istraživanja u dinamici fluida i strukturalnoj mehanici, kao što je specifično istraživanje novog motor-pumpa vezivanja koje garantira pouzdanost i učinkovitost na nivou nedostižnom drugim pumpama.

Jedinstveni, inovativni dizajn omogućava K-Kompact pumpama kombiniranje sve kompaktnosti monoblok pumpi, njihovih reduciranih nivoa vibracija i ograničene veličine s robusnošću i pouzdanošću pumpi na postolju s elastičnim spojkama.

Njihova odlična pouzdanost, niski pogonski troškovi i jednostavno rukovanje i održavanje osiguravaju K-Kompact pumpama apsolutno bez premca status "Caprari Life Cycle Cost". Ove impresivne inovativne pumpe koriste CAPRARI konsolidiranu i garantiranu 'wet end' tehnolgiju za odgovaranje na najrazvijenije zahtjeve tržišta. Jedinstvene značajke K-Kompact pumpi daju im osiguranu budućnost.

 

Motor-pumpa spajanje: jednostavnost, brzina i sigurnost

Spajanje (vezivanje) motor-pumpa je apsolutno pouzdano, jer su ležajevi elektromotora zaštićeni od vlage i naprezanja s dva nezavisna seta ležajeva vratila pumpe. Spajanje motor-pumpa je jednostavno za spajanje i odvajanje, te je održavanje također brzo i lagano. Spajanje je potpuno samopodesivo i ne zahtjeva uobičajena namještanja.


Brza i jednostavna inspekcija i održavanje

Mokri krajevi svih K-Kompact pumpi mogu biti pregledavani (npr. provjera rotora i brtvi) bez potrebe odvajanja tijela pumpe od priključaka (otvora). Motor također može biti odvojen bez diranja u mokri kraj.Širok raspon primjene u mnogim područjima industrije

• Tretiranja i pročišćavanja vode:

denitrifikacija i nitrifikacija, taložna (muljna) recirkulacija i filtriranje.

• Industrija: papirna, tekstilna, kožno-prerađivačka, prehrambena, proizvodnja keramike i obrada kamena.


Jedinstvene karakteristike označavaju osjetne pogodnosti

Kompaktno, monoblok tijelo pumpe.

Više od 80 novih modela u varijantama s 2, 4 i 6 polova, pokrivaju uistinu kompletan raspon primjena.

Caprari visoko učinkoviti , vortex, jedno- i dvo- kanalni mokri krajevi.

Kapacitet do 300 l/s.

Maksimalna viina podizanja 70 m.

Maksimalna snaga 32 kW (prvi prag) .

Podesivi, prirubnički usisni i potisni otvori.

Duplo mehaničko brtvljenje s namjenskom komorom za uljnu eparaciju za maksimalnu sigurnost i pouzdanost kroz vrijeme.

Sonde (senzori) provodljivosti za konstantnu kontrolu efikasnosti mehaničkih brtvi.

Dvostruki ležajevi vratila pumpe.

Domišljat, kompaktan dizajn minimizira probleme uzrokovane vibracijama, vanjskim silama i uvjetima.

Dostupne u horizontalnim izvedbama (s ugradbenim nosačima) i vertikalnim izvedbama (s temeljnim okvirom) za minimiziranje traga postolja i potrebnog prostora, te za pojednostavljenu ugradnju.

Jednostavno održavanje zahvaljujući instaliranju u suhe komore (prostore).

IPSS electromotori sa standardnom prirubnicom ugrađuju se standardno.

Nizak "Caprari Life Cycle Cost" za stvarnu dobrobit ekonomičnosti i odličan omjer između vijeka proizvoda i troškova održavanja i pogona.